Над 250 деца се включиха в тазгодишния зимен празник до хижа „Бузлуджа“

Четвърти пореден зимен празник организира на 18 февруари 2023 г.Туристическо дружество „Сърнена гора“ с подкрепата на Община Стара Загора. В събитието се включиха и няколко организирани ученически групи, водени от своите учители – от ІV ОУ „Кирил Христов“, от V ОУ „Митьо Станев“, от VІ ОУ „Свети Никола“, от НУ „Димитър Благоев“ и други.

Денят даде възможност за състезание с шейни, спортно ориентиране, семейно сърфиране с лодка по снега, весел крос, както и майсторене на снежни фигури. Слънчевото време в събота допринесе допълнително за настроението и броя на участниците, уточняват от „Сърнена гора“.

За всяка игра в отделните категории имаше награди за първо, второ и трето място, с изключение на Веселия крос. Там сладките награди очакваха всеки състезател на финала на надпреварата.

Доброволци от Младежкия клуб при ТД „Сърнена гора“ проведоха демонстрация за придвижване по снежен терен чрез осигуряване по въже с прусек, самохвати и карабинери, както и придвижване с котки и снегоходки в трудни за преодоляване участъци. Организаторите се бяха погрижили да има горещ чай за всички участници в празника и ароматно греяно вино за възрастните.

Краят на зимното приключение бе даден с кръшно право тракийско хоро с българския трибагреник.

Стефани Бабадалиева