Старозагорското СУ „Васил Левски“ почете патрона си с редица инициативи  

От началото на седмицата в старозагорското Средно училище (СУ) „Васил Левски“ реализираха няколко инициативи, посветени на отбелязването на 150 години от обесването на Апостола на Свободата – патрон на училището.

Една от дейностите бе провеждане на анкета с ученици, учители, служители в училището и граждани на Стара Загора. Въпросът, който децата задаваха, бе „Какво е за вас Левски?“. Отговорите на анкетираните, ще бъдат обобщени и ще получат гласност в деня на поклонението пред Апостола, съобщават от училището.

Вторникът бе ден за състезание – „Лъвски скок“ показаха ученици от I – IV клас.

На 16 февруари  в СУ „Васил Левски“ с учениците от III клас и VI клас се проведе учебен час, посветен на живота и делото на Васил Иванов Кунчев. Децата показаха знания, свързани с интересни факти от живота на Апостола. Момичетата и момчетата се постараха със 150 думи  да посочат какво чувстват и мислят за Левски. В същия ден, в залата на училището, възпитаниците от  VI клас участваха в състезание на тема „Знам за Апостола“ .  Сформираните отбори имаха за цел да покажат колкото може повече знания за живота на Левски.

Във фоайето на училището е експонирана изложба, посветена на 150 години от гибелта на Дякона.

Ученици ще почетат своя патрон и на 18 февруари  2023 г., когато ще се включат в общоградското отбелязване на годишнината, което започва в 11.00 часа, пред паметника на Васил Левски в Стара Загора.

Красимира Кънева – Пенкова

Експерт „Връзки с обществеността“