„С любов за Стара Загора“ направи приказен празник днес

Първата проява на новата обществена група “С любов за Стара Загора” бе отбелязването на днешния Свети Валентин. Инициативните дами и господа от групата отбелязват празника като Празник на любовта към Стара Загора. Предния ден са почистили алеята по ул.”М.М.Кусев” между бул.”Столетов” и ул.”Августа Траяна”.

Тази сутрин Ваня Таралежкова, Гергана Божинова, Ваня Петкова и други украсиха дърветата по алеята с големи червени сърца и напълниха фонтана с разноцветни балони. На специална дъска всеки можеше да остави своето послание за Свети Валентин, имаше специално изработени стикери „С любов към Стара Загора”, бонбони, ефектна рамка за снимки. Най-активни в снимките и надписването на пожелания бяха учениците от близкото Второ основно училище, спираха се и много граждани. Цялата алея бе озарена от красива енергия.

„Решихме да изразим любовта си към нашия град с различни инициативи и решихме тази да е първата. Може да се направи и малко, но да бъде забележимо. Една от проявите на обичта е да поддържаме града чист и подреден. Който се радва на дребните неща, не се ядосва от дребни неща. Решили сме да разгледаме града и с помощта на Общината и на живущите в даден район да облагородяваме различни места, без инвазия, разбира се – с почистване, с преподреждане, с даване на идеи” – казва Гергана Божинова.

Една от нейните идеи – за базар за играчки от деца за деца – бе осъществена успешно на 5 октомври 2022 г. – Денят на Стара Загора. Ваня Таралежкова е двигателят на гражданската активност да бъдат запазени паветата по ул. „Княз Борис“. Ваня Петкова пък бе дълги години секретар на Туристическо дружество „Сърнена гора” и сърцат общественик.

С новата група „С любов за Стара Загора” може да се свържете чрез Фейсбук  https://www.facebook.com/LoveStaraZagora