Бойко Борисов:“Живко Тодоров отново ще бъде нашият кандидат за кмет на Стара Загора“

Живко Тодоров ще бъде отново нашият кандидат за кмет на Стара Загора”, обяви тази сутрин (11 февруари 2023 г. б.м.) на среща с членове и симпатизанти на ГЕРБ под липите Бойко Борисов. Залата на Културен център, препълнена докрай с може би над 1000 души и с много правостоящи, посрещна думите на партийния лидер с продължителни ръкопляскания.

Действащият кмет Живко Тодоров влезе много млад в политиката и въпреки тежестта на трите му досегашни мандата в момента е още само в началото на най-силните си и зрели години. От дълго време той е член и на Изпълнителната комисия на ГЕРБ. Откакто ръководи общинската администрация, Стара Загора се промени значително. Преди 11 години започна с възстановяването на осветлението, терените и лекоатлетическата писта на стадион “Берое”. Така за пръв път от 30 години Стара Загора започна да приема отново много международни състезания. Ремонтирани бяха десетки училища, построиха се нови детски градини, нова спортна зала – “Ив. Вазов”, нов парк – “Артилерийски”. Обновена беше залата в бившия Синдикален дом, Летният театър, Станционната градина, десетки междублокови пространства, парк Аязмото и Зоопаркът, Централният пазар и пазар “Васил Шаханов”, много обекти на социалната и транспортната инфраструктура, санирани бяха десетки жилищни сгради…“.

Именно това беше нашата цел – да се подобрява средата, в която живеем. През следващите месеци ни предстои много работа, за да възстановим Стара Загора след изпълнението на Водния проект” – каза Живко Тодоров. С честите смени на правителствата обаче общините не получават навременно съдействие от централните институции и това е проблем, който продължава да тежи на местната власт. “Затова разделението ни най-сетне трябва да приключи на тези избори. От две години българите живеят все по-зле. Без разум в политиката, без отговорност ще гледаме този резултат, който имаме в момента” – допълни той.

Номинацията му ще бъде направена официално на събрание на общинската структура на ГЕРБ.

Това, което се направи в Стара Загора през последните години, и най-големите ни опоненти не могат да го отрекат. Благодарение на нашите депутати в парламента успяхме да спрем това безумие в Плана за възстановяване и устойчивост по отношение на “Марица-изток” и аз съм убеден, че ще се договорим с Европейската комисия” – каза Бойко Борисов.