Детски конкурс за мартеници организират в Стара Загора

Традиционен детски конкурс – изложба „Баба Марта бързала, мартенички вързала” – 2023 г. организират Община Стара Загора и Център за подкрепа за личностно развитие (ЦПРЛ) град Стара Загора.

Той е по повод 1 март, когато почитаме един от най-красивите български обичаи с хилядолетна традиция. Закичвайки се с мартенички, прадедите ни се изразявали волята си за добруване, здраве и берекет. Нека продължим и спазим българската традиция, символ на надеждата. Каним възпитаници на образователни и други институции да са включат в традиционния общински конкурс, посочват организаторите.

В конкурса за мартеница могат да участват деца от детски градини, подготвителни групи, читалища и ученици от първи до седми клас на училища и социални заведения.

Участниците ще бъдат оценявани в три възрастови групи :

І група – детски градини и подготвителни групи

ІІ група – ученици от първи – четвърти клас

ІІІ група – ученици от пети – седми клас.

Мартениците от колективните участия, трябва задължително да са аранжирани на картонени табла.

Произведения участващи в конкурса не се връщат.

Конкурсът е с колективно и индивидуално участие.

Срокът за предаване на мартениците е 20.02.2023 година /понеделник/ в сградата на ЦПЛР ул.”Захарий Княжески” №71 ет.3

На 28.02. от 14.30 часа конкурсът – изложба ще бъде открит официално и отличените деца и институции, ще могат да получат своите грамоти и награди в ЦПЛР – Стара Загора, ул.”Захарий Княжески” №71 ет.3

На 01.03. 2023 година наградените творби ще бъдат изложени в парк „Пети октомври” и ще участват в общинска проява посветена на първи март.

Телефон за допълнителна информация: 042638698 / 042629062.