Премиера на „Завод“ по текстове на Вапцаров представя Държавен куклен театър Стара Загора.

На 27 и 28 януари 2023 г. Държавен куклен театър  Стара Загора ще представи премиерния спектакъл за възрастни „ЗАВОД“ по текстове на Никола Йонков Вапцаров.
Ето какво споделя младата режисьорка  Полина Христова.
„Завод“ е спектакъл за Вселената скрита в душата на малкия човек… Малък не по възраст, а по значимост. Спектакъл за важността на всеки човек – на мислите, мечтите и копнежите му. На онзи, който търси все още смисъл в присъствието си на Земята, но под саждите и маслата от машините е затулил дълбоко в себе си вярата, смелостта и надеждата.
„Завод“ е крясък за човека. Песен за човека. Любов към човека!“
Ръководството на театъра и постановъчният екип изказват специална благодарност за партньорството с  Ромина Славова- прима балерина и балетмайстор в Държавна опера-Стара Загора, както и на Държавна опера Пловдив за предоставяне на изпълнението на „Кармина Бурана: O fortuna“ от Карл Орф в изпълнение на хор с диригент Драгомир Йосифов и оркестър с диригент Емил Табаков и фирма „Булкор“, гр. Костенец.
Спектакълът се реализира с финансовата подкрепа на Национален фонд „Култура“/ National Culture Fund, Bulgaria, Пограма за възстановяване и развитие на държавни, регионални и 📸
общински културни институти.
Снимки от работен процес Йова Петкова