Безплатна академия за стартиращи предприемачи в Стара Загора

За обучението могат да кандидстват всички хора с идея или вече стартирал малък бизнес, който искат да развиват

Бизнес академията за стартиращи предприемачи BASEще проведесвоетoпърво издание в Стара Загора през месец март 2023г. Програмата е безплатна и цели да насърчи бъдещи предприемачи да развият собствени идеи, като ги превърнат в успешни бизнес начинания. BASE се провежда в партньорство с Фондация „Америка за България“и Асоциацията на българските лидери и предприемачи (ABLE). В Стара Загора академията се организира от „IT Стара Загора“ – сдружение, фокусирано върху развитието на дигиталната и предприемаческа екосистема в града и региона.

Академия BASE ще стартира през март и в продължение на 12 седмици участниците ще се срещат с вече доказали се предприемачи, които ще предават своя опит в различни направления – финанси, продажби, маркетинг, човешки ресурси, правни норми, презентационни умения, за да предадат на участниците всичкибазови знания, необходими за започване и развиване на успешен собствен бизнес. Лекциите ще се провеждат присъствено в споделеното работно пространство The Lodge Coworking Space.

Програма BASEняма ограничения във възрастта на участниците. В изминалите вече 32 издания в различни населени места в България се включват както тийнейджъри предприемачи,така и хора взряла възраст – всеки от тях синтересна идея или вече работещ собствен бизнес.

Целта на BASE е в края на обучението, с подкрепата на менторите и организаторите, участниците да подготвят и представят бизнес план за своя проект. Жури ще определи победителите по зададени критерии. Победителите на първите три места ще получат и финансов стимул от предвидения награден фонд.

Кандидатстването е отворено до 21.февруари 2023г. на следния ЛИНК, където има и повече информация за обучението.

На 02. февруари 2023г. на специален УЕБИНАР организаторите ще разкажат повече за първото издание на BASE Стара Загора. В събитието ще се включат и предприемачи, вече преминали през програмата и успешно стартирали собствен бизнес.

Допълнителна информация на сайта на Бизнес академията за стартиращи предприемачи –www.baseprogram.bg.

 

За Сдружение „IT Стара Загора“

Сдружението работи за развитието и утвърждаването на местната предприемаческа, дигитална и IT екосистема в Стара Загора и региона. Вярваме, че той има огромен потенциал, който може да постави града на технологичната карта на България.

Установяването на ефективно партньорство и активно взаимодействие с всички участници в сектора, организирането на различни инициативи и повишаването на квалификацията и уменията на целеви групи в областта на дигиталните умения са част от нещата, чрез които се стремим да допринесем за развитието на дигитална Стара Загора.

За Фондация „Америка за България“

Фондация „Америка за България“ е независима благотворителна фондация, която работи в партньорство с български организации за укрепване на частния сектор в страната. Всяка година дарява по около 20 милиона долара от своя капитал по четири ключови приоритета: бизнес, предприемачество и технологии, добро образование и работни умения, благоприятна бизнес среда, културно-исторически и природен туризъм.

За Асоциацията на българските лидери и предприемачи (ABLE)

Асоциацията на българскителидери и предприемачи (ABLE) е активнаобщностотпредприемчивимладихора, фокусирани върху развитието на предприемаческатакултура и насърчване на лидерството в различнисфери на обществения и икономическиживот в България. 

 

За повече информация:

It.starazagora@gmail.com и 08877550805 – Боряна Пейчева, ръководител на програма BASE в Стара Загора.