На 22 януари 2023 започва ГОДИНАТА НА ВОДНИЯ ЗАЕК

Годината започва точно на 22 януари и ще продължи до 9 февруари 2024 г., когато ще стартира годината на Дракона. Последните години на Заека са били 1951, 1963, 1975, 1987, 1999 и 2011.

В китайската астрология Заекът символизира търпение и късмет, което би означавало, че годината на Заека ще донесе това, което ни е липсвало през 2022, особено мир и успех.

Влиянието на Заека ще смекчи поведението на прекалено импулсивните хора или онези, които все се реят в облаците. Това означава, че е добре да мислим два пъти, преди да действаме и така ще имаме възможността да изпълним всичките си планове успешно.

Според китайския хороскоп 2023 г. – годината на Заека ще носи по-малко гняв и повече релакс. Парите ще идват много по-лесно към нас, за разлика от годината на Тигъра (2022). Повечето представители на зодиака ще се радват на успехи в любовен план. Някои ще успеят да преминат на следващото ниво в кариерата. Заекът е спокоен, решителен и рядко изпада в паника. Точно така успява да излезе от трудните ситуации с лекота.

Според китайския календар 2023 г. Заекът ще бъде еквивалент на знака Телец в западния зодиак.

Годината на Заека оставя впечатление за енергичен период, изпълнен със съдбовни промени. 2023-а се счита за спокойна година, по време на която всички промени и иновации ще са очевидни, прозрачни, логични и лесни за разбиране.

На пръв поглед 2023 може да изглежда доста обикновена, но под маската на оптимизма и безгрижието се крие душата на заек, чийто известен страх от почти всичко трябва да се вземе под сериозно внимание. С други думи, следващата година може да бъде белязана от внезапни промени, възходи и падения, финансови сътресения и социален смут. Именно затова е важно да изградим морална сила и устойчивост, с които да се изправим срещу кризите и негативните тенденции.

От друга страна, събитията през 2023 винаги могат да вземат положителен завой и да разгърнат един по-оптимистичен сценарий – също както заекът успява да събере кураж и увереност. Ето защо тази година ще бъде с две лица, едновременно сложна и драматична, но и обикновена и постоянна.

Китайският хороскоп ви съветва да обърнете внимание на символа на Заека и да разберете някои от неговите характеристики: разумно осмисляне на всяка ситуация, бдителност и способност да се мобилизирате по всяко време, винаги да държите под око опасните ситуации.

Според китайския хороскоп годината на Заека ще бъде благоприятно време за всички зодии и изключително щастлива година за повечето от тях. Всички зодии ще имат успех в любовта, а повечето от тях ще успеят да преминат на следващото ниво в кариерата. Здравето също не е по-малко, тъй като няма да се появят сериозни проблеми по пътя на нито една зодия.