„Да облечем парк „5 октомври“ в червена и бяла премяна“ призовава Община Стара Загора

Скъпи приятели и съмишленици,

мили деца,

Наближава Първи март – уникалният празник на мартеницата, на пробуждащата се пролет, на надеждата и радостта. В утрото на този ден мартеница хубавица нежно ще обгърне всяка ръчица и трепетно ще я закичим до сърцето на всеки българин. Ще я срещнем навсякъде – бяла и червена, чиста като изворна вода и силна като българския дух, като буйната българска кръв, като вековечната наша традиция.

Каним всички Вас, малки и големи, заедно да отбележим този неповторим празник. И усуквайки белия и червен конец да превърнем нашия парк „Пети октомври“ в най-красивия първомартенски кът.

Изработените в детските градини, училищата или у дома мартенички могат да „кацнат“ по дърветата, да „поседнат“ на пейките, да се сгушат в тревата. Изборът как да изглежда Вашата творба е изцяло Ваш.

Нека на първи март заедно да украсим, а след това усмихнати да посрещнем с „Добре дошла“ Баба Марта с която ще пеем, танцуваме и майсторим в специални работилнички тези пролетни символи. Нека съберем на това място нашата любов към всичко родно, към българската традиция и обединени от енергията и обичта, вплетени в изработените от нас мартеници, създадем място на любовта и красотата. Да изречем заедно думи за здраве, щастие и благоденствие.

Ако Ви допада нашата прекрасна инициатива и желаете да бъдете част от нея, изпратете до 6 февруари 2023 г. на имейл obrazovanie_sz@stzagora.bg кратка информация за своята идея, брой вид и размер на творбата, както и начина на нейното експониране. Това ще помогне за по-добрата организация на събитието и осигуряване на необходимата подкрепа.

Очакваме да развихрите фантазията си! Да се доверите на въображението си! Да дадете поле за изява на творческото си вдъхновение и артистичния си талант.

Нека заедно облечем Парк „Пети октомври“ в уникална червено-бяла премяна!- призовават от Община Стара Загора.