Традиционен зимен празник организира Туристическо дружество „Сърнена гора“

Уважаеми приятели,
Каним Ви в събота, на 21 януари 2023 г., на Традиционния ЗИМЕН празник на Туристическо дружество „Сърнена гора“, гр. Стара Загора. Той се провежда ежегодно, в една от последните съботи на месец януари, на Туристическия заслон край ж.п. спирка Бъзовец, в Тревненска Стара планина (до параклис „Вяра, Надежда, Любов“).

Ще пътуваме с влак, ще се поразходим в околностите на спирка Бъзовец, ще изпием по чаша вино, ще се забавляваме. За Вашето настроение е приготвена викторина с награди. Вероятно снегът няма да го има тази година, но пък ще бъдем в планината, което е достатъчно за доброто ни настроение.
Начало на празника: около 12:00-12:30 часа.
В района можете да се поразходите на доста места, например в следните варианти (разбира се, не само по тях, пътеки и пътечки наоколо коооолкото искате):
1. Слизане от влака на гара Кръстец и разходка до Туристическия заслон край спирка Бъзовец – около 1 час (по път през гората).
2. Разходка от Туристическия заслон до вр. Бъзовец и панорамната площадка край него и обратно – около 1 час в двете посоки.
3. Разходка от Туристическия заслон до вр. Голям кръстец и параклиса Св. Иван Рилски и обратно – около 1 час и 30 минути.
Вариантите за пътуване:
Гара Стара Загора – спирка Бъзовец: влак заминава в 7:15 часа и в 10:17 часа.
Спирка Бъзовец – гара Стара Загора: влак заминава в 13:18 часа и в 16:11 часа.
За най-здравите купонджии има опция и за още по-късно прибиране с влак, ама за него повече информация в събота, на място в заслона.
Имайте предвид, че в събота температурите ще бъдат между 2° и 8°, ще бъде леко облачно, с малко слънце, но и с вятър около 10-15 м/с, снежната покривка в района на спирка Бъзовец вероятно напълно ще липсва, но се подгответе за доста кална и подгизнала гора и пътеки.
Очакваме Ви, заповядайте!
П.С. Снимката на корицата на събитието е дело на нашия приятел от клуба на туристите ветерани – Донка Емилова и е заснета преди две години, на 15 януари 2021 г. Благодарим за страхотния зимен кадър на Заслона!