На 24 януари в Художествената галерия се открива изложбата „Лудогорие“

На 24 януари от 18 часа в Художествената галерия на Стара Загора се открива изложба „Лудогорие” с избрани творби от изданията на Националните изложби „Лудогория” – Разград /2013-2021/. Гостува колекцията на Художествена галерия „Проф.Илия Петров” – Разград. Изложбата се организира от Община Стара Загора, Художествена галерия-Стара Загора и Художествена галерия „Проф.Илия Петров” – Разград.

Национална изложба „Лудогорие“ се организира на всеки две години. В нея участват автори от страната и чужбина. НИ „Лудогорие“ е подходящо  поле за изява, както за по-млади автори, така и за изявени и утвърдили се вече майстори на четката. Стимул са не само паричните награди, но и това, че чрез каталога, който се издава с творбите участващи в изложбата, aвторите добиват по-широка популярност.

През ноември 1971 г. в галерията е открита първата изложба “ЛУДОГОРИЕ’71”.Това е първата мащабна проява на Съюза на българските художници в центъра на Лудогорието, която слага началото на този род изложби, открити по-късно в различни окръжни градове в страната.След  дълго прекъсване, през 2013 г.  НИ”Лудогорие” е възобновена. Вземат участие автори от цялата страна  в жанровете „Живопис“ „Графика“ и „Скулптура” . Традицията продължава и през 2015г, 2017г, 2019г., 2021 г.Организатори на Национална изложба „Лудогорие” са:  Община Разград; Художествена галерия „Проф.Илия Петров”- Разград; СБХ- София;  със съдействието на Министерство на културата на Република България.