Картини на Васил Василев-Зуека в календара на Дневен център „Св.Козма и Дамян“

Интересно съобщение на Дневен център „Свети Козма и Дамян“
Тазгодишният календар на Дневен център „Св.Св. Козма и Дамян“ е посветен на знаменития идалго Дон Кихот де ла Манча. Автор на впечатляващите и интересни картини е талантливият Васил Василев – Зуека, който с отворено сърце прегърна идеята ни и безвъзмездно предостави своите творби, за да дадем начало на традиционната информационна кампания на социалната услуга „365 дни Психично здраве“ !
Дизайнер на календара е младият и талантлив – Борис Чуканов!
Дон Алонсо Кихана или казано Дон Кихот де ла Манча, този почтен и достоен за уважение господин, който през целия си живот се е държал сдържано и достолепно, имал само
една слабост – рицарските романи. От прекалено много четене на такива книги постепенно загубил връзка с реалността и повярвал, че и той самият е истински рицар.
Той си измислил рицарско име, сам си направил ризница и
шлем, въоръжил се, метнал се на гърба на старата си кранта Росинант…..
Всички знаем през какви приключения преминава Дон Кихот.
Въпреки че са го наричали луд и неведнъж поривът му към
справедливост е завършвал зле, хората от цял свят и днес му се възхищават, защото той е защитавал велики идеали – свобода, чиста любов, благородство и смелост, която не знае граници.
Ако да си добър и храбър и да защитаваш слабите, означава да си луд, то дано всички ние да имаме по мъничко от тази лудост в себе си.