8 стъпки за подобряване на зрението

Проблемите със зрението са бичът на съвременното поколение. Очите ни изобщо не са адаптирани към натоварванията, които са паднали върху тях. Ако прекарвате много време пред монитора, трябва да се погрижите за здравето на очите си сега, за да не загубите зрителната острота с възрастта. Тези съвети ще Ви помогнат да подобрите зрението си, дори ако носите очила или контактни лещи.

Обърнете внимание на важен съвет: Мигайте по-често докато сте пред компютъра, за да овлажните склерата. Именно изсъхването на склерата е основната причина за различни очни заболявания.

Предлагаме Ви ефективни съвети как да поддържате и възвръщате здраве на очите си. Прилагайки ги, веднага ще забележите резултатите. Очите Ви ще спрат да се уморяват много. Главоболието Ви ще намалее. Зрението Ви ще спре да намалява. Ще се почувствате по-бодри.

Как да подобрим зрението си?

Почивка на очите

Създайте си навика да затваряте за кратко очите си през целия ден. Две минути ще са достатъчни за отпускане на очния мускул и генериране на зрението. Затворете очи за две минути на всеки час през работния ден и ще създадете чудо не само със зрението, но и с нервната система.

Ако носите очила, дори ако имате лошо зрение, това не е причина да носите лещи или очила, без да ги сваляте. Откажете се от очилата поне за половин час на ден и ще забележите, че зрението Ви се е подобрило.

Учените все още не са стигнали до едно заключение – дали очилата са полезни или не, защото зрението често пада, когато човек започне да ги използва редовно.

Масаж на очите

Масажирайте очите си поне веднъж на ден. Благодарение на масажа на очите се подобрява кръвообращението, очите почиват пълноценно, в резултат на което зрението става по-остро.

Редовни почивки

Не позволявайте на очите Ви да са постоянно в напрежение. На всеки 20 минути си почивайте от работа и гледайте в далечината. Тази препоръка е особено важна за хора, страдащи от късогледство.

Упражнения за зрение

Изпълнявайте тези прости упражнения поне един път на два дни и резултатът ще дойде незабавно. Преместете очите си по стрелката на часовника. Това е страхотна тренировка за укрепване на очните мускули. Упражненията могат да се изпълняват както с отворени, така и със затворени очи.

Топли компреси на очите

Ако очите Ви са уморени направете топъл компрес с памучни тампони. Това помага не само при преумора и сухота на очите, а и при главоболие.

Диета

Моркови, масло, рибено масло, листни зеленчуци, ядки. Уверете се, че Вашата диета е богата на тези храни. Те ще Ви помогнат да виждате добре на тъмно. Витамин „А“ е много важен за доброто зрение

Време сред природата

Естествената светлина и чистият въздух са полезни не само за очите, но и за целия организъм. Ходете повече. Това е чудесен начин за подобряване на здравето.

Очите и зрението се нуждаят от Вашето внимателно внимание и грижа. Ако познавате приятели с увредено зрение, покажете им нашата статия. Тези последователни стъпки ще Ви помогнат за коригиране на ситуацията и внимателно запазване на очите и здравето.