С благодарност и респект към хората извън светлините на прожектора

На 28 декември 2022 г., в почивния ден за всички работещи и учещи, се срещнах със Зафир-железаря на нашия Драматичен театър „Гео Милев“.

Оказа се, че за него няма почивни дни и празници, защото наближава премиерата на най-новото ни заглавие” ММЕ кой пръв започна” . И Зафир “не може да спи, докато не си свърши работата, защото тя -Работата, него чака”!

Докато всички ние си отдъхваме и събираме сили за Новата 2023 г. Зафир работи и се вълнува от най-малкия детайл за да се напасне с останалото , за да създаде една огромна метална конструкция, която ще мине през неговите две ръце!

Често не осъзнаваме колко труд стои зад всяко представление. Често този труд е незабелижим и не се замисляме през колко ръце и сърца минава всеки елемент от идеята за… до материализирането на ….,декора, костюмите та чаак… до плаката и коктейла след Премиерата!

Пожелах си всички така да горим и да нямаме мира, докато не си свършим работата по възможно най-добрия начин! Като Зафир!

Изказмав дълбока признателност към тези неЗАБЕЛИЖИМИ , но ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ЗНАЧИМИ ЛИЧНОСТИ В ТЕАТЪРА. Благодарност и респект!

Светла ТОДОРОВА

директор на ДТ „Гео Милев“ Стара Загора