Нова изложба „Спонтанност“ вдигнаха студенти от Педагогически факултет

В навечерието на светлите Рождествени и новогодишни  празници студентите от специалност “Педагогика на обучението по изобразително изкуство и графичен дизайн” в Педагогическия факултет на Тракийския университет откриха поредната експресивна изложба със заглавие “Спонтанност”.

Посетителите на изложбата могат да видят творчески експерименти, изпълнени чрез смесването на различни графични и живописни изобразителни техники, както и графични произведения.

Заглавието “Спонтанност” иска да насочи вниманието на публиката в две посоки. Първата показва резултатите от свободното абстрактно рисуване на студентите, вдъхновено от абстрактния експресионизъм на американския художник Джаксън Полък. Втората е абстрактната концепция на експониране, вдъхновена от геометричната абстракция на нидерландския художник Пийт Мондриан. Затова студентските експерименти са в жълто, синьо, червено и черно паспарту и разкриват търсена геометрия в пространството.

Изложбата е експонирана на втория етаж в Културен център – Стара Загора и бе открита на 20.12.2022 г.. Изложбата може да бъде разгледана до 23.01.2023 г.

Събитието се провежда с подкрепата на Община Стара Загора и Тракийски университет.

Плакат и корица: Иоанна Виденова, студентка в 4-ти курс ПОИИГД

Деница Шишкова