Моите 7 съвета срещу преяждане

Този празничен сезон, ако се случи да прекалявате с нещо, което знаете, че не Ви кара да се чувствате добре, оставете самовината зад гърба си.

Да се чувстваш виновен е токсична емоция, която създава повече щети. Когато нещата излязат извън контрол, , което се случва, просто направете лек обратен завой. Мислете за това като за навигация за душата си. Просто трябва да продължите по правилния път, не се съдете и обвинявайте, веднага щом можете да се върнете към обичайния си режим.

Пазете здравето си по време на празниците.

Празничните партита са известни с наддаването на тегло по време на празничния сезон поради (като оставим настрана щедрите домакини) хората, които се увличат от доброто настроение и преяждат празнична храна. С течение на времето напълняваме, когато консумираме много храна, но не изгаряме излишните калории чрез физическа активност.

Без определен ред, ето моите 7 съвета:

1. Не ходете на гости на празен стомах

Преди да отидете на гости, пътуване или семейна вечеря, най-добре е да хапнете нещо. Тъй като вече сте яли, няма да се изкушите да преядете или да прекалите. По същия начин пропускането на хранене може да доведе до преяждане по-късно през деня.

2. Не яжте, докато не сте сити, яжте, докато вече не сте гладни

Отнема известно време на тялото ви да разпознае, че стомахът ви е пълен, така че ако ядете, докато се почувствате сити, може да сте преяли.

3. Направете интелигентен избор на храна

Би било полезно, ако внимавате какво ядете. Ще останете сити за по-дълго, ако ядете храни с високо съдържание на фибри.

4.Вместо да приемате калории, пийте вода

За да ограничите приема на калории, следвайте просто правило: Не пийте калории. Помислете за пиене на вода вместо сок, сода или алкохолни напитки.

5. Не се страхувайте да кажете „по-късно“, когато ви е трудно да кажете „не“

Домакинът често настоява да ядете повече храна, когато сте на гости. Помислете дали да не кажете „по-късно“ вместо „не“, ако не можете да кажете „не“. Като правите това, вие изглеждате доволни и се надяваме, че вашият домакин ще се сети да ви насърчи да ядете повече.

6. Яжте бавно

И накрая, яжте бавно, докато общувате, вместо да ядете. За да избегнете преяждането, трябва да ядете бавно, за да позволите на тялото ви да отчете, че сте се наситили.

7. Осигурете здравословни ястия, за да насърчите здравословното хранене

Можете да улесните нещата за вашите гости, ако сервирате по-здравословни ястия като домакин. Първата стъпка към напълването със зеленчуци е да сервилното от тях.

Добър апетит.

Добро здраве.

Щастливи празници!