Рождественски концерт представиха млади таланти от ОУ „Кирил Христов“

Празничен концерт „Тиха нощ, свята нощ“ представиха на 19 декември 2022 г. в Младежкия дом талантливи възпитаници на ОУ „Кирил Христов – Стара Загора. Тържеството за Рождество Христово бе открито от директора на училището Господин Балъкчиев с емоционално поздравително слово. Гост на изявата беше Искра Иванова, директор на Центъра за подкрепа на личностното развитие.

Във въздействащия театрално-музикален спектакъл участваха деца от групите по проекти към ОУ „Кирил Христов“. Пред публиката се изявиха ученици от проекта „Групи по интереси“. Централно място на сцената имаха малките актьори от „Театрална група“ с ръководител Величка Велчева. Те пресъздадоха с много артистичност библейския разказ за Рождество Христово. Специална роля в спектакъла имаше и сборната вокална група от третите класове с ръководител Нела Караманова, която изпълни прекрасни рождествени песни.

Празникът озариха с настроение и песни изпълнителите от друга любима за децата група по интереси – училищният хор с ръководител Иван Поров. Публиката заредиха с неизчерпаемата си енергия талантливите ученици с ръководител Нела Караманова от групите „Мажоретки“ и „Народни танци“ – по проект към НП „Заедно в изкуствата и спорта“. Ефектните мажоретки от третите и четвъртите класове изпълниха танца „Раздвижи се“, а малките народни танцьори завладяха сърцата на зрителите с българските фолклорни ритми на танца „Кой свири на хорото“.

Впечатляващи бяха и двете солови участия. Ученичката от V „г“ клас Александра Стефанова представи в началото на концерта песента „Рождество“, подготвяна за изявата от учителката по музика Нела Караманова. А в края на концерта учителят Тодор Тодоров се включи в програмата с изпълнение на гайда.

Концертът бе представен пред ученици и родители. В края на вдъхновяващата изява г-жа Караманова от името на организаторите благодари на участниците за положения труд и старание, както и на публиката, уважила тържеството. Тя подчерта и специалната си признателност към директора на училището Господин Балъкчиев и педагогическия съветник Георги Павлов за оказаното съдействие за цялостната реализация на концерта, както и към любезния екип на Старозагорската опера, откъдето са предоставили костюми на изпълнителите от театралната сценка за Рождество Христово.

Таня Стоянова