Ето го цветът на 2023 г.: Юмрук в кадифена ръкавица

Американският институт Pantone определи цветът на 2023 година и това е „Вива Маджента“ 18-750. Този топъл нюанс вибрира с жизненост и сила. Това е цвят, вкоренен в природата, произхождащ от семейството на червените тонове и изразяващ нов сигнал за сила. „Вива Маджента“ е смел и безстрашен, пулсиращ цвят, чието изобилие насърчава към радост, оптимистично настроение и поставяне на ново начало.

Цветът на 2023-та е мощен и въздействащ. Това е интензивно червено, което се отприщва чиста радост, насърчавайки експериментирането и себеизразяването без задръжки. Това е наелектризиращ и безграничен нюанс, който се проявява като открояващо се изявление.

PANTONE 18-1750 „Вива Маджента“ приветства всеки с хъс за живот и бунтарски дух. Това е цвят, който е дързък, бликащ от креативност и имащ всичко.

Като нюансиран пурпурен червен тон, който представя баланс между топло и хладно, PANTONE 18-1750 „Вива Маджента“ също е хибриден цвят, който удобно разпръсква физическото и виртуалното в нашия многоизмерен свят.

Нюансът е натрапчиво, но не и агресивно, карминово червено, което не доминира агресивно, а вместо това възприема подхода на „юмрук в кадифена ръкавица“.  „Вива Маджента“ излъчва динамика и е трансформиращ червен тон, способен да стимулира към съзидателност и очакване за по-позитивно бъдеще.

Институтът Pantone от години следи цветовите тенденции в модата и дизайна, като се опитва да прогнозира кой цвят набира достатъчно популярност, за да бъде обявен за доминиращ за следващата година.

Маджента идва от името на град със същото име в Ломбардия в Северна Италия, където през 1859 г. армията на Франция и Пиемонт побеждава австрийските сили и това се превръща в един от символите на Втората война за независимост на Италия.

/Флагман/

Копирано от standartnews.com