Два интерактивни тъч дисплея закупиха в ППМГ „Гео Милев“

На 13 декември 2022 г. в старозагорската Профилирана природоматематическа гимназия „Гео Милев“ бяха представени два интерактивни тъч дисплея, които да бъдат в помощ на обучението по чужд език. Устройствата са закупени със средства, събрани по време на благотворителна инициатива, в която са се обединили бивши възпитаници на гимназията.

„Както знаете бюджетът на едно училище е ограничен. На нас ни се иска за кратко време да направим много неща, но за съжаление не можем. По тази причина съвместно с „Обществен дарителски фонд“ Стара Загора проведохме инициатива, която имаше фокус осигуряването на един езиков кабинет. Но със собствени средства ние успяхме да направим ремонт на класните стаи на петте паралелки, които усилено изучават чужд език и пренасочихме средствата да бъдат инвестирани в интерактивен дисплей“, разказа директорът на гимназията Мариета Петрова.

Тя допълни, че за нейна радост по време на инициативата са били събрани двойно повече средства, което е дало възможност за закупуването на два интерактивни тъч дисплея със софтуер и подвижни стойки. Общата сума, която е била събрана надхвърля 11 хиляди лева.

Директорът на Обществения дарителски фонд в Стара Загора Даниела Димитрова разказа, че идеята за това бивши ученици да помагат за развитието на гимназиите в града се е зародила през миналата година. „За наша радост математическа гимназия откликна с радост на нашето предложение и се включи“, обясни още тя. „Тръгнахме с идеята да бъдат събрани 5000 лева, а се събраха двойно повече средства. Включиха се около 70 бивши ученици“, посочи още Димитрова.

През 2022 година старозагорската Профилирана природоматематическа гимназия „Гео Милев“ отбеляза 50-годишен юбилей. Училището е създадено през 1951 – 1952 година като е именувано Второ средно политехническо училище „Гео Милев“. На 2 юни 1972 година Министерството на Народната просвета официално го трансформира в Математическа гимназия „Гео Милев“. На новата гимназия се възлага да подготви за растящите нужди на района нов тип кадри с компютърна грамотност. Математиката се утвърждава като основна учебна дисциплина. По-късно се разкриват паралелки по биология, химия и физика.

Павлина Дудева/БТА