Филиал Хасково при Тракийски университет изпрати випуск 2022

На 1 декември 2022 г. абсолвентите на Филиал Хасково при Тракийски университет положиха медицинска клетва и поеха по своя професионален път.

Общо 50 млади дами, завършили успешно специалностите „Медицинска сестра“ и „Акушерка“, получиха своите дипломи за висше образование на тържествена церемония в Хасково. Специални гости на събитието бяха кметът на Община Хасково – Станислав Дечев, ректорското ръководство на Тракийски университет, декани на различните подразделения на университета, изпълнителният директор на МБАЛ Кърджали.

Скъпи абсолвенти за мен е огромна гордост и чест да Ви поздравя от името на ректорското ръководство и академичната общност на Тракийски университет. Да посрещаш новия живот, да ставаш част от мига, в който жената се превръща в майка, да обгрижваш болния, да му вдъхваш вяра и доверие, че бързо ще оздравее – да бъдеш акушерка и медицинска сестра – това не е просто професия, а призвание. Нужни са много любов, много отговорност, много вяра! Аз нямам никакво съмнение, че Вие сте отлично подготвени и смело можете да се влеете в професията, за да помагате на нуждаещите се. Направете го с много любов и всеотдайност! На добър час!“ – каза проф. Грозева, зам.-ректор по учебната дейност на Тракийски университет в словото си към завършващите.

Директорът на Филиал Хасково, доц. Таня Паскалева изпрати своите възпитаници с думите: “Скъпи абсолвенти от випуск 2022 – всеки край е ново начало. Не спирайте да се развивате и да следвате светлината от лампата на Флорънс Найтингейл. Тя е Ваша пътеводна светлина, а Вие сте надеждата – надежда за болния и здравия човек, надежда за тези, които се раждат и първи усещат топлината на Вашите ръце! Бъдете здрави! Желая Ви щастливо и успешно бъдеще!“

Гюнел Рамадан, абсолвент от специалността „Медицинска сестра“, се окичи с титлата отличник на випуска. С най-висок успех сред завършилите специалност „Акушерство“ се дипломира Силвия Анчева, а първенец сред медицинските сестри е Цветелина Георгиева, която имаше честта да произнесе тържествената клетва за вярност към професията. Випуск 2022-ра на Филиал Хасково завърши с общ среден успех мн. Добър 5,20.