И грейна Стара Загора, озарена от празнични светлини

На 2 декември 2022 г.,12-метрово живо дърво, накипрено в празнични одежди в центъра на Стара Загора, засия със силата на хиляди светлини.

Малките, но много талантливи, артисти от Детско-юношеска студия за опера и балет към Държавна опера Стара Загора изпъстриха площада с усмивки. Стотици гости на празника пред Общината се включиха с аплодисменти на песните „Коледна елха“, „Пей, звънче“ и „Повярваш ли“. Как точно се веселят „куклите“ в Коледната нощ, далеч от хорски погледи, по емблематичния балет на Чайковски „Лешникотрошачката“, грациозно показаха талантливите изпълнители от студията.

Пожелавам Ви една красива, препълнена с любов и щастие Коледа! Нека има уют и здраве във всяко семейство! Нека след тази трудна и изпълнена с предизвикателства година, посрещнем една Нова – благодатна и успешна!“, отправи поздрав зам.-кметът Милена Желева.

На площада пристигна специално и Дядо Коледа. Той напомни, че в предстоящите светли дни е хубаво да отнесем у дома частица от вълшебството, което се спотайва в декемврийските празници.

Навсякъде по света съм бил, но толкова топло и хубаво не помня да са ме посрещали, както в най-зеления град, който е и най-добро място за живеене! Затова искам да подаря на голямото старозагорско семейство, нещо наистина специално – „Танцът на Царицата на снежинките“, каза белобрадият благ старец.

Малко след магичния снежен танц, със светещи пойове, под акомпанимента на валсови ноти, настана най-важният момент – блесна в светлина огряна Стара Загора.

Празничната украса озарява улици, булеварди, паркове и градини. Тематични светлини греят и в Зоопарка.

Община Стара Загора пожелава на всички жители и гости на града здраве и щастие!

Краси Кънева