Стара Загора се обедини в подкрепа на деца с интелектуални затруднения

Уважаеми съграждани, скъпи старозагорци!
На 26 ноември 2022 г. от 11.00 ч. се проведе Благотворителен концерт в залата на „Културен център“ – Стара Загора, в подкрепа на деца с интелектуални затруднения, организиран от „Филаделфия 2002“.
За мен беше изключителна гордост, че над 500 човека присъстваха на този невероятен спектакъл с благотворителна цел. Такова събитие, в събота на обяд и то в пълна зала е за адмирации към всички присъстващи. Това показва, колко добри и състрадателни сме ние старозагорци.
Организаторите се справиха блестящо. Участниците бяха на ниво. Водещата Катя Русева – директор на Частно училище „Елин Пелин“ разплака публиката с уникалния си прочувствен глас и неописуема емоция. На концерта присъстваха невероятните таланти от Вокална студия „Розов свят“, малките сладури от клуб за спортни танци „Меджик степ“, възродителите на прабългарските традиции „Бага Тур“, фолклорният дует – Веско Василев и Деница Янкова, трупата за съвременно фолклорно изкуство „Танцът на вятъра“, формация „Димитров“ и невероятният актьор, който дойде безплатно от София да подкрепи децата на Стара Загора – Руслан Мъйнов.
Благодарение на всички присъстващи на концерта, само от билети беше събрана сумата от близо 3000 лв. Тук искам да изразя искрените си адмирации към всички колеги от Общински съвет Стара Загора, които след моя молба, всички си закупиха благотворително билети, а повечето от тях оставиха и по-голяма сума от цената на билета за благотворителност.
Благодарности и на кмета на Стара Загора Живко Тодоров, както и на зам.кмета Иванка Сотирова, че осигуриха подкрепа, като предоставиха залата безвъзмездно и помогнаха с част от организацията.
Най-големи аплодисменти заслужават самите организатори на това невероятно емоционално и добро събитие провело се в града ни – Васил и Бисера Герлимови, Анета Дикова и Валерия Кънчева – председател на Сдружение „Филаделфия 2002“.
Надявам се все повече такива събития да се случват в нашия прекрасен град, които да ни обединяват и да се подкрепяме взаимно, защото старозагорци сме добри хора, както сме показвали нееднократно. Благодаря още веднъж на всички. ЗАЕДНО МОЖЕМ!!!
Янко ЯНКОВ