Мемоарна книга издаде Йордан Стоев- Даки

Премиерата на книгата е на 5 декември 2022 г. от 17:30 ч. в Регионална библиотека „Захарий Княжески“

Преди броени дни излезе от печат мемоарната книга „БЛУЖДАЕЩИ ОТБЛЯСЪЦИ И СЕНКИ” на писателя Йордан СТОЕВ. Той е познат на читателската аудитория както със своята публицистика като дългогодишен журналист и главен редактор на известния окръжен вестник „Септември”, така и като автор на десетина сборници художествена проза – роман, разкази, новели.

БЛУЖДАЕЩИ ОТБЛЯСЪЦИ И СЕНКИ” е достоверен и емоционален разказ от първо лице за жизнения път на автора, съпътстван от редица значими събития и драматични обрати в противоречивото ни съвремие. От страниците на книгата оживява неповторимата атмосфера в Стара Загора през годините, както и незабравимите образи на редица старозагорски творци и общественици.

И в тази книга Й. СТОЕВ спечелва доверието на читателите със своята откровеност, с чувството си за хумор и неизменната своя мъдра и опрощаваща усмивка.

Премиерното представяне на книгата ще се състои на 5 декември от 17:30 часа в Регионална библиотека „Захарий Княжески”.

Даки е автор на поредица от атрактивни заглавия: „Цвете на земетръса” (1979), „Пясък за папагалите” (1986), „Трън в петата на дявола” (2003), „Заточени в рая” (2005), „Изкушения” (2008), „Дългата зима на Б.Ж.” (2012), „Градината на праведните грешници” (2018).

Илко Стоев