Художественият ръководител на ВС „Розов свят“ Веселин Божков получи Почетния знак на областния управител

На 25 ноември 2022 г. Иван Чолаков връчи  Почетния знак на областния управител на област Стара Загора на музикалния педагог и художествен ръководител на Вокална студия „Розов свят“ към НЧ „Св. Климент Охридски-1858“ Веселин Божков. На събитието присъстваха двамата зам. областни управители Стоян Стоянов и Петър Бояджиев, част от екипа на Областна администрация, председателят на НЧ „Св. Климент Охридски“ акад. Васил Герлимов и Стоянка Славилова, член на Настоятелството на читалището.

Ръководителят на емблематичната за Стара Загора група „Розов свят“ е неин създател и вдъхновител. През музикалната му школа от 2002 г. до днес са преминали над 250 деца. Божков е отдаден на музиката. Той е изградил и възпитал в любов към изкуството поколения талантливи старозагорски деца. За успехите на всеотдайния творец най-добре говорят десетките награди, първи места и Гран при на „Розов свят“, получени от различни наши и международни конкурси.

Формацията има записи в Радио София и в телевизии, самостоятелни концерти, турнета в България и в чужбина.

Високото отличие беше връчено на Веселин Божков за огромния му и дългогодишен принос за развитието на музикалното изкуство в Стара Загора, за  изключителните му творчески заслуги и за вдъхновението, с което ръководи.

25 години Вокална студия „Розов свят“.