Биоенерготерапевтът Славко Матанович: „Благодарен съм, че Бог ме прати в България!“

След кратко посещение в Загреб и Сараево Славко Матанович и Ананда Роши се завръщат в България. В края на ноември работим в Стара Загора и Пловдив и каним всички желаещи да заповядат при нас, защото занапред ще работим все повече в София.

Дата: 25.-27.11.

Място: Стара Загора

Телефон за връзка:  +359 87 732 7990(+ Viber, WhatsApp)

Славко Матанович и Ананда Роши ви предлагат:

Биоенергийно изцеление

Изворно изцеление

Духовна енергийна хирургия

Биоенергийно изцеление / Духовна енергийна хирургия за животни

Побързайте да се запишете, защото предстои да работят изцяло в София!

Интервюто е публикувано на 24 март 2021 г.

„От много време питате, кога ще дойдем при вас и ето-решихме да ви донесем пролет“ – написа във Фейсбук известният хърватски лечител биоенерготерапевтът Славко Матанович. Той беше в Стара Загора от 20 до 23 март и провеждаше терапевтични сеанси в хотел „Елеганс“. Поканата да гостува в Града на липите е от двете му ученички тук, завършили най-високото ниво по биоенерготерапия в Медицинския университет в Осиек, Хърватска. Една от тях, Ценка Стоянова, е от Стара Загора. Славко Матанович бе очарован от Стара Загора, каза, че за първи път в България е в град, който е европейски – широки улици, чистота, идеална инфраструктура, без „балкански“ облик.

Имахме възможност да се срещнем със Славко Матанович, въпреки изключително заетата му програма тук и да разговаряме с него за чудото „лечение с енергия“. Думите му в интервюто само отчасти пресъздават изключителното лично обаяние, сърдечност, позитивизъм и харизматичност на Славко Матанович, които струят от него при лична среща. Той е един от хората, за които народът казва „Лекуват с присъствието си.“ Дори да не говори, с приствието си внася спокойствие и сигурност у човек, излъчва светлина и доброта, внушава надежда.

Славко Матанович започва да се занимава с биоенерготерапия след негово изцеление, което е било първият му контакт с биоенерготерапията. Учил е биоенерготерапия при различни учители и в няколко школи. Учил е и  преподава в Медицински университет – Интергративна медицина в Осиек, Хърватия. Поставя основите на фиезиоенерготерапията. Провеждал е лечения в няколко държави: Хърватия, Швейцария, Сърбия, Австрия, Словакия, Чехия, Унгария, Канада, Босна и Херцеговина и България. В момента провежда лечения и обучения по биоенерготерапия.

„Биоенергията е жизнена сила – уникална, креативна. Тя е създала всичко, нас – хората. Трябва да знаем, че освен нашето физическо тяло, което виждаме, ние имаме още енергийно тяло, наречено “аура”. Имаме и духовно тяло – знаем го като “Душа”. Тук става въпрос хората да бъдат изцелени от болестта чрез това, от което са създадени. Биоенергията е нашата основа. Тя е основата на всяка форма на живот. Господ няма ръце и използва нашите ръце, за да лекува“ – казва Славко Матанович. С биоенергия той лекува своите пациенти на всички тези три нива.

Как човек усеща в себе си, че има енергия, с която може да лекува?

Човек няма енергия, с която може да лекува. Ние използваме универсалната жизнена енергия, тя минава през терапевта и отива в пациента. Терапевтът не лекува. Енергията лекува. Тя не е от терапевта, тя е във Вселената, основа е на всяка форма на живот. Човек се учи да използва тази енергия – каква техника да приложи при кое заболяване. Това е много важно – да се научи и когато се научи, няма никакъв проблем.Това не става веднага. Не се става веднага Христо Стоичков. Нужно е практика и да се работи ден след ден, усъвършенстване.

А възможно ли е човек да не може да стане биоенерготерапевт, въпреки обучението?

Досега не съм имал такъв случай, а съм имал много ученици. Те се учат, за да помагат на себе си и на другите, а да помагаш на другите е велико.

Кой е Вашият учител?

Имам няколко учителя. Не бих искал да фаворизирам някой от тях.Много съм благодарен на всички тях за уменията, които ми предадоха. Преминах много сериозни обучения и по биоенергия, по радиестезия, в различни духовни практи. Един от най-великите ми учители са пациентите. От тях се уча.

Когато лекувате човек, усещате ли и другите му страдания, освен диагнозите, с които идва?

Биоенерготерапията е устроена така, че не работи с диагностика. Преподавах биоенерготерапия в Медицински университет в Хърватска. Използваме за диагностика официалната медицина. Ако човек дойде с диагноза, е по-лесно да работим. Това, което правим, наричам с думата „изцеление“.

Казвате, че има хора, които не могат да бъдат лекувани…

Разбрах от случаите, които съм имал, че това са хора с кармични проблеми в живота си. Другите са с вродени болести, наследствени.

Посочвате като една от причините за болест, когато човек не обича себе си…

Карциномът /рак/ се появава в хората, които не обичат себе си или мразят друг човек /други хора/. Тогава и средата в организма им/нивото pH/ е кисела и е идеална среда за развитието на тази болест. Много болести имат причина, че човек не обича себе си. Нашата основна задача като хора е да научим това – да обичаме себе си. Това е един процес, който разглеждам в новата си втора си книга /първата се нарича „Биоенергия“/. Нашата основна задача трябва да бъде да намерим себе си в този живот. Ние от малки имаме задължения – да учим в училище, да работим, да изгледаме децата си и…така човек губи себе си в живота, направо се изгубва. Задача ни е да открием себе си – кои сме, за какво сме тук? Не да служим все на някой друг, а да се върнем, да се завърнем в себе си, към духовността.

От тези последните Ви думи съм съвсем уверена, че неслучайно сте в България.

„Случайно“ при мен изобщо няма. Досега съм живял в 5 държави. Нито е случайно, че се занимавам с биоенерготерапия, нито че съм в България. Това е съвършена координация от Господ. Намирам се точно там, където Господ е определил за мен във всеки един момент.

Много специална страна ли е България? Ние тук имаме доста високо самочувствие по този въпрос.

България има развито енергийно, духовно ниво, което досега не съм намерил никъде другаде. Бил съм навсякъде по Европа и на други континенти, но не съм намерил подобна, такава сетивност и чувствителност, каквато имате вие тук. И аз се уча още от вас. Открих го тук и съм много щастлив от това. Благодарен съм на Господ, че ме прати тук.

Уляна Кьосева