Тракийски университет участва в кариерната седмица „Да задържим младите хора в Стара Загора“

Тракийският университет се включва в кариерната седмица „Да задържим младите хора в Стара Загора“ с посещения на средните училища в града.
Последната среща от поредицата ще бъде за СТУДЕНТИ и ще се проведе на 29.11.2022 г. от 15:00 ч. в зала „Христофор Бунарджиев“ в Ректората на Тракийски университет с участие на IT компаниите Булбера, Единамикс, Славов студио, Валивал, SBS, Siteground, Glovo International и Региоком.
Пред аудиторията ще бъдат презентирани възможностите за професионална реализация, които предлагат местните представители на IT бранша. Освен това присъстващите ще могат директно да научат от работодателите работодателите какви са необходимите квалификации за развиване на кариера в техните фирми и условията за включване в стажантските програми.
Първата от серията срещи се проведе на 21 ноември в ППМГ „Гео Милев“. Лично Главният  секретар – проф. Ани Златева и зам.-ректорът – доц. Славов представиха Тракийски университет и възможностите за избор на специалности пред възпитаниците на гимназията. Специален акцент на възможностите и ИТ специалностите, които могат да се изучават при в университета, поднесоха и преподавателите от Стопански факултет.