Сияна Матева от 4.А клас с награда от XVII национален конкурс „Морето, морето, морето…“ за литературно творчество и компютърна рисунка, Варна 2022 г.

На тържествена церемония в Младежки дом – град Варна, на 19.11.2022 г. бяха връчени отличията на призьорите в XVII Национален конкурс за литературно творчество и компютърна рисунка „Морето, морето, морето…“.

Сияна Матева от 4.А клас получи диплом и плакет, присъдени за трето място в раздел „Компютърна рисунка“.

Достойно се представиха и нейните съученици Гергана Аврамова, Светла Филипова, Симона Радева, Джулия Канева, а Мая Желева – в раздел „Литературно творчество“. Учениците се обучават в паралелка „Предприемачество и програмиране“ – ИУЧ под ръководството на г-жа Денка Иванова.

Общо в двата раздела оценяващите комисии разгледаха 302 творби, дело на 269 участници от над 20 населени места в страната.

Организатори на конкурса „Морето, морето, морето…“ са Министерството на образованието и науката, Община Варна и ЦПЛР – Общински детски комплекс, гр. Варна. Конкурсът е включен в Националния календар за изяви по интереси на деца и ученици за учебната 2022/2023 г.