Две специални годишнини отбелязва НЧ „Св. Климент Охридски 1858“

На 25 ноември 2022 г. от 18:30 ч. с голям концерт ръководството на НЧ „Св. Климент Охридски 1858“ Стара Загора и старозагорската културна общественост ще отбележат две специални годишнини – 25 години Вокална студия „Розов свят“ и 75-та годишнина на нейния създател, вдъхновител и ръководител Веселин Божков.

Няколко десетки талантливи музикални момичета и момчета са тръгнали от школата, за да направят музиката своя съдба. Десетки са наградите, първите места и Гран при на формацията, записи в Радио София и телевизиите, самостоятелни концерти, турнета в страната и чужбина. Повече от 20 години Вокална студия „Розов свят“ е една от музикалните емблеми на Стара Загора, която има своето запазено място в обществения и културен живот на града.

Зад всичко това стои художественият ръководител и вокален педагог Веселин Божков. Целият му път, целият му живот от дете до наши дни, е отдаденост на музиката. Скромен и добър човек, изключително търпелив и трудолюбив специалист, перфектен музикант, изцяло негова е заслугата Стара Загора и България да имат това бижу в музикалната съкровищница.

Двете събития ще бъдат почетени с гала концерт на Вокална студия „Розов свят“, АНПТ „Зорница“, формация „Танцът на вятъра“, формация „Димитров“ и Балет „The self danсе studio” и гост – Кирил Хаджиев-Тино.

Входът за концертната зала на читалището е с покани.

Росица Ранчева