65 години празнува Второ основно училище „П.Р.Славейков“

Второ основно училище ”П.Р.Славейков”- едно от елитните основни училища в Старозагорска област – продължител на здрави възрожденски традиции и двигател на образователни  иновации, навършва 65 години. За годишнината ръководството и учениците са подготвили специална програма, която е част от традиционните Славейкови дни.  Началото  на празниците  е  на 17 ноември  от 17 часа , когато във фоайето на Община Стара Загора ще бъде открита изложбата „Славейкови слънца”.

Още два са акцентите в празничната програма. На 22 ноември в Културен център-Стара Загора ще бъдат  представени Алманах с наградени от конкурси творби на ученици и книгата „Споделени спомени”- интервюта с възпитаници на училището от различни випуски.  Във фоайето ще бъде открита и ретроспективна изложба с творби от Националния ученически конкурс ”Ще обичам аз от сърце таз земя и тоз народ”.

Празниците ще завършат на 30 ноември на сцената на Държавна опера с концерт-спектакъл, на който ще се представят младите таланти на училището.