Поезия в метрото с Георги Господинов

Предстои 7-о издание на проекта „Поезия в метрото“ с участието на Георги Господинов от българска страна. Старт на събитието ще бъде даден на 15 ноември 2022 г. в Античния културно-комуникационен комплекс „Сердика“.

Писатели от общо 14 държави, членки на EUNIC Cluster Bulgariaи асоциирани институции, участват в седмото издание на „Поезия в метрото“.

Проектът ще бъде представен от главния редактор на „Литературен вестник“ проф. Амалия Личева и директорът на Полския институт  Ивона Якушко-Дудка. На събитието ще присъства и Георги Господинов, който е българският автор във форума тази година.

От 14 ноември до 23 декември 2022 г. във вагони на столичното метро и в метростанциите  ще можем да четем произведения на писатели от общо 14 държави, членки на европейската мрежа от културни организации EUNIC Cluster и асоциирани институции. Сред тях са  Ерих Фрийд (Австрия), Райнер Мария Рилке (Германия), Янис Рицос (Гърция), Хенрик Нордбранд (Дания), Шон Лайсахт (Ирландия), Рафаел Алберти (Испания), Валерио Магрели (Италия), Адам Загаевски (Полша), Мануел Алегре (Португалия), Ана Бландиана (Румъния), Сергий Жадан (Украйна), Шандор Петьофи (Унгария) и Владимир Холан (Чехия).

Основни организатори на форума са Полския институт в София съвместно с „Литературен вестник”. Партньор е и Столична община.