Мария Донева с награда „Рицар на книгата“

Мария Донева получи най-високото отличие в категорията за общественик на Наградите „Рицар на книгата” на Асоциация „Българска книга” на церемония в Дома на архитекта в Столицата.

Регионална библиотека „Пейо Яворов“ гр. Бургас получи наградата в категорията за библиотека/библиотекар, а в категорията за учител/училище бе отличено СУЕЕ-Русе – Средно училище за европейски езици “Свети Константин-Кирил Философ“ гр. Русе. Наградата за журналист/медия бе присъдена поравно на Пирина Воденичарова и БНР – Българско национално радио.

По традиция на 1-ви ноември, Деня на народните будители, Асоциация „Българска книга“ връчва годишните си награди „Рицар на книгата“ за принос и изключителни заслуги в областта на книгите и четенето за изминалата година. Над 140 номинации бяха получени в четири категории: за журналист или медия, за учител или училище, за библиотека или библиотекар и за общественик. В рамките на един месец всеки имаше право да номинира Рицари на книгата чрез сайта https://ritsar.abk.bg/.

Носителите на наградите се избират от членовете на Асоциация „Българска книга“. Те  се награждават на специална церемония  на 1 ноември в присъствието на лауреати на наградите от изминали години, гости, издатели и медии.