„Предизвикателството Шекспир“ – тема на 7-я Национален театрален уъркшоп на аматьорските групи

Седми национален театрален уъркшоп на аматьорските трупи „Репетиции при отворени врати” организира в Стара Загора Младежка театрална студия „Сцена 99” при НЧ”Родина 1860”  и със съдействието на ОБщина Стара Загора от 4 до 6 ноември 2022 г. Това съобщи за Долап.бг ръководителят на студията Христофор Недков. Темата на уъркшопа е „Предизвикателството Шекспир”. За участие пристигат 72 души от 7града на България – Разград, Шумен, Бургас, Габрово, Сливен, Враца, Перник. Старозагорските участници са повече от 20. Официалното откриване е на 4 ноември от 17 часа в репетиционната зала на студията в читалището. За Шекспир ще говори доц.Димитър Стефанов – преподавател в НАТФИЗ.

Съботните занятия ще са във фоайето на Държавна опера – Стара Загора от 10 до 17 часа.  Ще се репетира фехтовка под ръководството на Васил Добрев от фехтовален клуб „Железник” и Христофор Недков. Примабалерината на Държавна опера-Стара Загора Ромина Славова ще води занятията по класически танци и поклон.

Вечерта от 19 ч. на сцената на НЧ”Родина 1860” е импровизираният спектакъл на групите на тема „Шекспир”. В последния ден на уъркшопа е обсъждането му, предстоящи задачи, изяви и срещи и допълнителни проби, които са открити за журналисти.