Стартира Националният конкурс „Загорка Зелен фонд“

 

  • Инициативата ще подкрепи проект за облагородяване на гр. Стара Загора и региона чрез лимитираната серия – Загорка Юбилейно пиво
  • Платформата за кандидатстване със социалнозначими проектище бъде отворена до 1 декември

26октомври 2022 г. Официално стартира националният конкурс „Загорка Зелен фонд 2022“, който ще подкрепи проект, свързанс облагородяване на градската среда в гр. Стара Загора и региона. Това обявиха от компанията на пресконференция днес в града на липите.

До 1 декември в конкурса физически лица и неправителствени организации от цялата страна могат да подават неограничен брой идеи, които трябва да са обвързани с опазването на околната среда или да имат социална насоченост, така че от реализирането на проекта да се възползват максимален кръг хора. Кандидатурите се представят чрез платформата zagorka.bg/120, където са описани и условията на конкурса. Оценяването на идеите ще се извърши до 31 декември на текущата година от независимо експертно жури. Каузата, която ще бъде излъчена като победител, ще донесе на своите създатели и финансовата награда от 1000 лв., а нейното реализиране ще може да започне веднага след обявяването й през месец януари 2023 г. на територията на Стара Загора и региона.

„Изключително сме щастливи, че разширяваме обхвата на тази прекрасна инициатива, като подкрепяме не само зелени, но и важни за хората социални проекти“, сподели Олга Лавренова, изпълнителен директор на ЗАГОРКА, част от корпорация Heineken, и допълни: „Тази година отбелязваме юбилей от създаването на пивоварната ни в град Стара Загора. Време, в което заедно с хората в града налагахме традициите за вкуса на българското пиво. Затова днес, отново с инициативата Загорка Зелен Фонд, ще направим всичко възможно да облагородим региона, с което да допринесем за създаването на по-добърсвят. Загорка Юбилейно е бира, създадена със сърце в Стара Загора за Стара Загора и всички, които решат да й се насладят, подкрепят каузата, която ще направи града ни още по-добро място.“

По повод 120-годишния си юбилей компанията създаде лимитирана серия – Юбилейно пиво, която е вече налична. Празничният вкус на новата бира бе достъпен като наливно пиво за жителите и гостите на града за пръв път по-рано през септември по време на Beerфестът 2022 – най-чаканото събитие, което традиционно компанията организира съвместно с община Стара Загора. Само 2 месеца по-късно, Загорка Юбилейно вече се разпространява в магазинната и ресторантска мрежа с празничния си вкус и етикет в стъклена опаковка от 330 мл, за да носи наслада на старозагорци с всяка своя глътка.

Повече информация за Загорка Зелен фонд и Загорка Юбилейно пиво, можете да откриете тук.