Отборно състезание по математика „Будилник“ организират на 1 ноември 2022 г.

Послучай Деня на народните будители, отборно състезание по математика „Будилник“ организират на 1 ноември 2022 г. Училищното настоятелство „Съвет на мъдреците“ към Професионална гимназия  по компютърни науки и математически анализи „Проф. Минко Балкански“ Стара Загора със съдействието на фондация „Миню Балкански“ и фондация „Математика без граници“.

Състезанието ще е в три групи – 1-ва състезателна група (между училищни отбори съставени от 3-ма ученици – по един ученик от 2, 3 и 4 клас), 2-ра състезателна група (5, 6 и 7 клас), 3-та състезателна група ( 8, 9 и 10 клас). Участниците от всеки клас щe решават самостоятелно по 5 математически задачи със свободен отговор за 40 минути. Резултатите им ще  служат за формиране на отборния резултат – сбор от точките, постигнати от тримата участници в отбора на училището – участник.

Класирането ще се извърши за всяка състезателна група като получават купа за съответното място (1-во, 2-ро или 3-то място) и съответен медал за всеки участник в отбора. При равен брой точки  отборите поделят съответното мястото.

Участието е по покана от организаторите и всяко поканено училище има право на  по 1 отбор във всяка състезателна група. Покани за участие и задачи за подготовка са изпратени до училища от Бургас, Гълъбово, Димитровград, Казанлък, Нова Загора, Павел баня, Пловдив, Раднево, Сливен, Стара Загора, Хасково и Ямбол, партньори в състезанието „Математика без граници“.

Награждаването ще е на 1 ноември от 14:30 ч. в ПГ по компютърни науки и математически анализи „Проф. Минко Балкански“, гр. Стара Загора.

Dolap.bg