Популярният журналист Костадин Филипов ще представи книгата си „Нощ и нож“

На 3 ноември 2022 г. (четвъртък), 18:30 ч., зала първи етаж на РБ „Захарий Княжески“
Литературно-музикална вечер с поета, писател и журналист КОСТАДИН ФИЛИПОВ и представяне на новата му поетична книга „Нощ и нож“ (Персей, 2022).
Костадин Филипов е познат от телевизионния екран. Започва кариерата си още на 15-годишна възраст в радио „ЧЛК”, Велинград. Паралелно със следването си в ПУ „Паисий Хилендарски”, специалност „Българска филология”, работи като новинар и автор на всекидневни актуални и музикални предавания в Обединени радиостанции „Канал Ком”. Телевизионната му кариера започва в ТВ „Евроком”, Пловдив като репортер и водещ на новини, след това е водещ и редактор на централната новинарска емисия и „Темата на Нова” на Нова телевизия. Професионалният му път минава през ТВ7 и bTV, автор на поредицата „Разкажи ми песен”. Днес е водещ на „По света и у нас“ по БНТ. През 2019 г. издава дебютната си стихосбирка „На дъх от лятото”, ИК „Персей”. През ноември 2021 г. излиза и втората му книга – сборникът с новели „Ангела и Джема”. На книжния пазар е и новата му стихосбирка – „Нощ и нож”.
Ще звучат песни по текстове на Костадин Филипов – Орлин Горанов – „И”, Маргарита Хранова – „Ти ела”, Николай Урумов – „Не помня” и др.
С участието на шампионите по спортни танци Калина Джамбазка и Братан Братанов.