Представяме Ви предложенията за присъждане на наградата „Анастасия Тошева“ за 2022 г.

Според Наредбата за наградите и отличията на Община Стара Загора, до определения срок към кмета на Общината са направени шест предложения за присъждане на плакет „Анастасия Тошева“. Едно от тях е за колектива на Средно училище „Максим Горки“.Номинациите за индивидуални награди са на Росица Джиновска – старши учител по български език и литература в ППМГ „Гео Милев“ , Мая Нейчева – директор на Детска градина „Кипарис“, Здравко Личев – старши учител, преподавател по немски език в Гимназията за преподаване на чужди езици „Ромен Ролан“ , Мария Табанова – старши учител по професионална подготовка в Национална професионална гимназия по ветеринарна медицина „Иван П. Павлов“, Патриция Стоянова Ахчиева, старши учител, преподавател по руски език в Национална професионална гимназия по ветеринарна медицина „Иван П. Павлов“.,

Dolap.bg спазва традицията и последователно ще Ви представи направените номинации по реда, по който са входирани в Общината и без редакторска намеса.

ПРЕДЛОЖЕНИЕ

за удостояване с отличието плакет „Анастасия Тошева“

г-н ЗДРАВКО ЛИЧЕВ

старши учител в ГПЧЕ „РОМЕН РОЛАН“ гр. Стара Загора

Ръководството на ГПЧЕ „Ромен Ролан“ прави предложение с отличие плакет „Анастасия Тошева да бъде удостоен г-н Здравко Личев – дългогодишен преподавател по немски език, с особен принос за високото качество на образованието и утвърждаване на най-добрите негови традиции, както в гимназията ни, така и в града, и в региона.

Здравко Маринов Личев е учител по немски език в ГПЧЕ „Ромен Ролан“ от 1988 г. Основен преподавател е в програмата за DSD – клас от първата специализирана паралелка през 2004 г. до настоящия момент. От 2005 г. има статут на екзаминатор в международната програма DSD. Като професионалист той успява да съчетава традиционно добрите с иновативни методи, реализира ефективни урочни практики и има умел педагогически подход към учениците. Благодарение на това г-н Личев успя да се наложи като един от най – добрите специалисти в страната.

В последните петнадесет години учениците от немските паралелки в ГПЧЕ „Ромен Ролан“ са сред най-високо оценените в страната на изпита за престижната немска диплома, както и сред най-успешно реализиращите се след дипломирането си в училище. Зад това стоят отдадените професионалисти, преподаватели по немски език, чийто безспорен мотиватор, организатор и лидер е г-н Личев. Методическата му подкрепа е насочена както към учениците, така и към учителите в методическото обединение по немски език. Негов основно е приносът за координирането и високите стандарти в екипната им работа.

От няколко години Здравко Личев ръководи клуб „Дебати“ на немски език, в който помага на учениците да изграждат своя гражданска позиция по важни за обществото ни глобални теми. Възпитаниците на клуба представят училището и България на международни състезания по Дебати. Последната блестяща изява беше преди броени дни в Будапеща, където Селен Али от XII клас достигна до финала на (CEST) Международното състезание „Младежки дебати“ (единствена от България).

Високият професионализъм и качествата прецизност, коректност и отдаденост в работата, които г-н Личев притежава, са предпоставка за успехите в работата и заслуженото уважение от страна на колеги и ученици. През годините той завоюва авторитет и с креативността и отговорността си в организирането и провеждането на сериозни училищни събития и чествания, а също в международни образователни проекти.

С всички тези мотиви ръководството на ГПЧЕ „Ромен Ролан“ застава уверено зад предложението г-н Здравко Личев да бъде удостоен с отличието плакет „Анастасия Тошева“ в навечерието на Деня на народните будители

Теодора Николова

Директор

ГПЧЕ “Ромен Ролан“

гр. Стара Загора