Започна кандидатстването за Годишните награди за образование на Асоциацията на Кеймбридж училищата в България

От 14 октомври 2022 г. всички желаещи могат да кандидатстват или да номинират свои колеги за Годишните награди за образование на Асоциацията на Кеймбридж училищата в България на сайта на организацията. Крайният срок е 4 ноември 2022 г., съобщиха от асоциацията.

Категориите, в които жури от експерти ще определи победители, са „Учител на годината“, „Директор на годината“, „Училище на годината“ и новите две категории: „Отговорник на годината“ и „Езиков център на годината“. Специална награда ще бъде връчена и на училището с най-добро представяне на престижното международно състезание по английски език Kangaroo Global Linguistics, което в България се организира от Асоциацията на Кеймбридж училищата.

„Годишните награди на Асоциацията на Кеймбридж училищата в България са чудесен повод да отдадем заслуженото признание на всички участници и институции в образователния процес на национално ниво. Тази година сдружението навършва 15 години и сме изключително горди, че интересът за членство от образователни институции непрекъснато нараства. Всички членове имат достъп до редица семинари и обучения, съвременни учебни материали и още много ползи, които допринасят за повишаване нивото на обучение и мотивиране на учениците“, каза Владимир Колев, председател на управителния съвет на Асоциацията на Кеймбридж училищата в България.

Всички постъпили кандидатури ще бъдат оценени от журито, съставено от четирима утвърдени специалисти в сферата на образованието и словото. Това са: писателят и водещ специалист по демография и етнорелигиозни конфликти – Георги Бърдаров, мениджърът на образователни програми към Google – Наталия Митева, главният инспектор в Националния инспекторат по образованието и дългогодишен директор на 31-о СУЧЕМ „Иван Вазов“ – Надежда Николчева, и преподавателят по информационни технологии в столичното Първо средно училище „Пенчо П. Славейков“, с над 20 години опит в професията – Искра Георгиева.

Тази година конкурсът ще бъде придружен и от тържествено празненство за 15-годишнината на Асоциацията, обединяваща едни от най-добрите училища в подготовката на учениците по английски език. По време на официалната церемония по награждаването, която ще се състои през декември в София, кандидатите, класирали се на челните позиции, ще спечелят освен признание в национален мащаб и ценен трофей, който ще отнесат със себе си.

Асоциацията на Кеймбридж училищата в България е създадена от издателството „КЛЕТ България“ ООД, представител на Cambridge University Press, като доброволно обединение на училища, стремящи се към по-високо ниво на преподаване на чужд език. Асоциацията е организатор на най-голямото състезание по английски език Kangaroo Global linguistics, като до момента през него са преминали над 100 000 ученици. В асоциацията членуват над 130 от най-добрите училища у нас, като тя е пример е пример за изключително успешното сътрудничество между университетско издателство и училищно сдружение.

Източник :БТА