Тийнейджърка от Стара Загора написа фентъзи епос

Лукас и Алис са съвременни деца от Стара Загора. Те ходят на училище, разхождат се из Аязмото и се прибират вечер при семействата си до момента, в който…

Какво се случва обаче ще разберете на представянето на фентъзи епоса „Необикновени”– литературен дебют на Цветомира Йорданова, ученичка в 10. клас на ПГСАГ „Лубор Байер” Стара Загора.

Представянето на книгата е организирано от библиотека „Родина” и издателство „Лексикон” и е част от програмата на Есенни литературни дни 2022 в Стара Загора.

„С ярко и безмилостно въображение Цветомира Йорданова, само на петнайсет години, разказва необикновена история за необикновените Алис и Лукас, деца от тук и сега, но и от други, паралелни светове, в които доброто и злото непрекъснато и жестоко се сблъскват. Четиво, напълзяно от чудовища, озарено от приятелство, облъхнато от познание, четиво, над което бдят Ин и Ян, добротворни ментори, повелители на времето, огъня, въздуха и водата, магически същества, закалени в безброй битки”, казва редактора на изданието Мирела Иванова.

Ще върнат ли Лукас и Алис равновесието в един от световете, който обитават?

Заповядайте на 18 октомври (вторник) от 18:30 часа в Арт фоайе Радио Стара Загора. Срещата ще води Алина Караханова – изп. директор на издателството.

/БР/

https://www.rodina-bg.org/info/goreshti-novini/2142-literaturen-debyut-na-tzvetomira-iordanova-i-fentazi-eposa-neobiknoveni

Събитието във фейсбук – https://www.facebook.com/events/1252271005625061?ref=newsfeed