„Пълен успех и триумф на Здравето и Любовта на Фестивал „Здравей, Здраве“ Стара Загора“

„Пълен успех и триумф на Здравето и Любовта на Фестивал „Здравей, Здраве“ Стара Загора. Два дни забавления, много нови знания, мъдрост и любов на лекциите. Нови запознанства и начала на нови приятелства, вълшебна обстановка, щастливи деца и невероятен заряд и обмен!   Това ни даде този прекрасен фестивал. Стара Загора е мой любим град, златен град, златни хора с невероятно  красиви сърца! Благодаря от сърце на всички, които дойдохте да чуете моето послание към вас за Изцеляващата сила на Любовта! Благодаря ви за любовта и за вашите отворени за любов към себе си сърца!  Обединихме се под чистото намерение и мото на фестивала – Единението и то ще пребъде, защото ние го случихме в нашите сърца! Бъдете благословени с любов, здраве, радост и дълголетие! Прегръщам ви с любов и до нови срещи!” – това написа в своята фейсбук страница Наталия Накова, един от най-интересните лектори на Фестивала „Здравей,Здраве!” който се проведе на 8 и 9 октомври 2022 г. в Стара Загора.

Лекцията на Наталия Накова „Изцеляващата сила на Любовта” бе много интересна, в нея имаше и приложими съвети, и медитация, и много, много светлина. Природата е дала на Наталия Накова и уникален глас, който също лекува. Нейните съвети за здраве, изцеление  и  добър живот са прости и лесно приложими:

  • Да бъдем свързани със сърцето си. Да поставим ръка на сърцето си и да му кажем на глас, че го обичаме и му благодарим. Защото сърцето е третият източник на светлина.
  • Да благодарим на тялото си, че ни пренася през този живот.
  • Когато сме ядосани на някого, да го благословим.
  • Да простим, на себе си и на другите, защото прошката е път към любовта към себе си…и още, и още….

Наталия Накова не веднъж е изнасяла лекции и медитации в „Здравей,Здраве!” в Стара Загора и има голяма група почитатели.

Полезни бяха лекциите за финансовото здраве на Надя Недялкова в първия ден и на Аида Марковска и Ваня Кънева във втория ден.

Надя е красива млада дама, финансов съветник, която даде изключително практически съвети за финансово благополучие, които са свързани с внимателно обмисляне на инвестирането. Интересно ми бе да науча, че инвестицията в имот всъщност носи едва 3% печалба, след като се удържат всички разходи. Надя съветва да бъдем „песимисти” когато планираме инвестиции в смисъла на да бъдем изключителни внимателни в договарянето с кредитиращи институции и винаги освен основния, да имаме още един източник на доходи.

Познати, непознати и полезни правила за финансовото здраве разказаха Аида Марковска и Ваня Кънева.

  • Кое е по-доброто – да даваш или да получаваш? Верният отговор е: Да получаваш, за да има какво да даваш.
  • Как да се спасим от кредитите? Отговор: Като първо платим наведнъж най-краткосрочния си и постепенно погасим и останалите, за да ги занулим изцяло. Защото кредитите ни отнемат от парите за бъдещето. Да живеем днес с това, което създаваме днес.
  • Как да си оптимизираме разходите? Че изразът „нямам възможност” е грипът на финансовото здраве, защото означава или „нямам време” или „нямам пари”, но възможност винаги има.

Двете лекторки наричат финансовото здраве „изобилие” и преподават уроци по изобилие в своята академия „Делфи”.

Много увлекателна бе и лекцията на проф.Дамян Попхристов „Здравите български корени и бъдещето ни” в първия ден на фестивала. „Смисълът на живота е да осъзнаем божествения си произход, а целта на живота е – свободната ни воля да изберем да бъде или да не бъде Волята Божия” – каза проф.Попхристов. „Българските империи са единствените, в които е нямало робство. Затова и кармата ни е различна” – каза още той.

Два дни, четири сцени, 28 лектори, забавления и изложение с огромен брой производители на природосъобразни храни и добавки, на украшения, книги и т.в Всичко това се случи в петото издание на Фестивала „Здравей,Здраве!” –Стара Загора 2022 г. и бе вдъхновено и организирано от Боряна Узунова и нейният екип.

Прекрасно време, позитивно настроение и светла енергия имаше в центъра на Стара Загора в тези два дни. Огромен брой посетители, дошли и от други градове специално за събитието.

До нови срещи догодина!

Уляна Кьосева