Отдавна забравен жанр – музикално-поетичен спектакъл ще представи Старозагорският театър

На 10 октомври 2022 г. от 19:00 ч. на лятната сцена на театъра, при вход свободен, Драматичен театър „Гео Милев“ ще представи една различна премиера. Това е музикално – поетичният спектакъл „Малка Родина“ по стихове на съвременните поети Мая Ангелова, Ники Комедвенска, Яна Кременска, Кръстьо Раленков и Николай Милчев. Композицията е съставена от поетесата Мария Донева, която е драматург на театъра. Постановката е на Светла Тодорова. Вокален педагог е Евгени Господинов.

В същия ден, от 18:30 часа, във фоайето на театъра, поетът Кръстьо Раленков ще се срещне с почитатели и ще даде автографи.

Основната тема на спектакъла за дуалността в живота – тази вечна двойнственост: бяло и черно, добро и зло, красиво и грозно, мъжкото и женското начало, материалното и духовното, двойнствеността на живота ни, – обясни Светла Тодорова. – Подтемите са спомени от детството, връщането в обезлюденото село, самотата, любовта…

Музикалните изпълнения са известни български песни на Сигнал, на Васил Найденов и т.н. В спектакъла участват млади колеги от театъра и 8 ученици от класа по актьорско майсторство на НУМСИ „Христина Морфова“.

Спектакълът с времетраене 40-50 минути е съпроводен с атрактивна мултимедия, дело на Сезар Сами.

Следващите представления са на 13 октомври и 29 октомври т.г.

Проектът е финансиран от Община Стара Загора и е включен в Културния календар.

Росица Ранчева