Приемът за безплатните ИТ обучения за ученици в Стара Загора се удължава до 12 октомври 2022 г.

Ученици от 5-11 клас могат да кандидатстват за една от двете школи и да се подготвят за професиите на бъдещето

Училищна Телерик Академия – най-мащабната безплатна ИТ инициатива за ученици, ще приема кандидатури на ученици в 5-7 и 8-11 клас за обученията си по Дигитални науки в Стара Загора до 12 октомври. Участията в ИТ програмите е безплатно, а кандидатстването за тях става през сайта на Училищна Телерик Академия.
В школите по 
Дигитални науки за 5-7 и 8-11 клас учениците усвояват основите на програмирането и се научават да създават собствени сайтове.

Обученията ще се провеждат в рамките на 72 часа през учебната година, започвайки от края на октомври, а форматът им (онлайн или присъствен) ще бъде съобразен с препоръките на здравните органи. Програмите в гр. Стара Загора се реализират в сътрудничество с ППМГ „Гео Милев“, ПГКНМА „Проф. Минко Балкански“ и с подкрепата на Oбщина Стара Загора, BICA Services, SiteGround и Боряна Пейчева.

Процесът на кандидатстване става онлайн през сайта на Училищна Телерик Академия и включва попълване на форма за кандидатстване, както и приемен тест до 12 октомври.

Повече информация за програмите може да бъде намерена на сайта на Училищна Телерик Академия – https://www.telerikacademy.com/school?utm_medium=pr&utm_source=pr&utm_campaign=school-all

# # #

За допълнителна информация: telerikacademy.com/school или във Facebook.
Училищна Телерик Академия е най-мащабната безплатна ИТ инициатива за ученици от 1-ви до 12-ти клас в България. Нейната мисия е да подготвя следващите поколения за професиите на дигиталното бъдеще с интерактивни програми, достъпни за всички ученици.
От създаването ѝ през 2010 г. до днес, тя е обучила над 17 000 деца и младежи на възраст между 7 и 18 г. на програмиране и дигитални технологии. Като въоръжава учениците с ключовите дигитални умения и развива тяхното логическо и креативно мислене, Училищна Телерик Академия им помага да се трансформират от консуматори на технологиите в техни създатели, търсени професионалисти и дигитални лидери.
Програмите се организират от Фондация „Телерик Академия“ и се провеждат с подкрепата на Фондация „Америка за България“, индивидуални и корпоративни дарители и в партньорство с общини, училища, местни организации, бизнеси и институции, осигуряващи зали за обученията. Научете повече на telerikacademy.com/school.


#