Отбелязване на  един специален ден – Световният ден на психичното здраве 10 октомври

Отбелязване на  един специален ден – Световният ден на психичното здраве.

10 октомври е ден за образование и гласност за психичното здраве, както и за борбата против стигмата на психичните заболявания в обществото.

На този ден радетели за психичното здраве по целия свят привличат вниманието към психичните заболявания и негативните последици върху живота на хората, засегнати от тях.

През 2022 година светът за 30 път се обръща с внимание и уважение към личностите, които за по-кратко или по-дълго страдат от различни психически заболявания и увреждания.

Като част от отбелязването на този ден в Стара Загора имаме честта да бъдем домакини на една пътуваща експозиция, част от музея с восъчни фигури на мадам Тюсо.

Само  на 10 октомври от 18 часа, само в Къщата на архитекта, можем да видим едни от най-забележителните модели. Тук са фигурите на знаменити художници, артисти, певци и учени, живели през 20 век.

Какво е общото между Фрида Кало, Агата Кристи и Мерилин Монро? Какво свързва Елвис Пресли, Салвадор Дали и Алберт Айнщайн? Дали Ози Озбърн, Анри Матис и Дон Кихот биха намерили общ език, ако можеха да се срещнат и да си погововорят…..

Това е Жива изложба в Къщата на архитекта, по сценарий на Мария Донева, с водеща Велизара Цонева. В образите на Анри Матис, Елвис Пресли,  Мерлин Монро, Агата Кристи ще видите потребителите на услуги от Дневен център „Свети Козма и Дамян” в Стара Загора.

Заповядайте!