Базар насърчава бизнес умения у децата за празника на Стара Загора

Детски базар в Деня на Стара Загора организира Творческият колектив „На улицата“. Мотото е „От деца за деца“. Мястото – тематично – е в парк „5-и октомври“.

Базарът се провежда за пръв път. Целта да се развият предприемаческите умения при децата. Могат да се продават запазени и чисти детски книги, пъзели колекционерски картички (merch), колички, плюшени играчки (изпрани), настолни игри, плакати, играчки, спортни принадлежности.  Забранени за продаване са: дрехи, обувки, електронни устройства, учебници, колелета, тротинетки.
Участие могат да вземат деца от 7 до 14 години. Децата до 10-годишна възраст, по възможност, следва да са с придружител.
Записването за участие ще е на самата дата 5-и октомври от 11.00 часа в парк „5-ти октомври“. Базарът ще продължи до 17.00 часа същия ден. На централна шатра ще има посрещащ доброволец, който записва името на детето и му дава номер на масата.
Само след дни – между 7 и 9 октомври Творческият колектив „На улицата“ ще направи и своите традиционни урбанистични срещи. В тях участват много гости като Маргарита Доровска (Дом на хумора и сатирата, Габрово), Галин Попов (Варуша юг, Велико Търново), арх. Мария Бадева от Съюза на урбанистите в България и много други. В петъчната вечер ще има специален гост от Варна: Арх. Венцислава Недялкова от „Пространствата на Варна“ ще разкаже как бизнесът, архитектите и дейците на културата работят съвместно за развитието на варненския арт квартал „Таляна“.
Към програмата сега се включва и еко кампанията „Промени картинката“, която ще се разгърне на площада зад Универсалния магазин.
Съвсем скоро от Творческия колектив подготвят и киноизненада за Стара Загора. Очаквайте подробности!
Повече за урбанистичните срещи: https://www.facebook.com/events/1508149142971178
Първан Симеонов