Детска градина „Светлина“ зарадва четири семейства от село Каравелово

Старозагорската детска градина No10 „Светлина“ винаги е откликвала на всички благотворителни кампании, правила е дарения, подпомагала е деца и възрастни, изпаднали в нужда. И този път, родителите  подадоха ръка на пострадалите от наводнението в село Каравелово.

Жестът има своята предистория. Инициативата идва от Антония Арабаджиева- майка на детенце в градината и член на Настоятелството. Веднага след трагедията, сполетяла селото, тя се включва като доброволка на място. Малко преди 15 септември – началото на учебната година, прави предложение вместо букети цветя, да се съберат пари и се предоставят за подкрепа на пострадалите в селото. Ръководството на градината не приема предложението, защото първият учебен ден е празник на децата, особено на най-мъничките и той не бива да не бъде в пълния си блясък. Практикуването за поставяне на кутии за събиране на помощи, също не намира подкрепа. Решението е да се проучи няколко конкретни семейства от какво точно имат крайна нужда, за да може всеки родител да знае за какво ще направи своето дарение.

При поредно ходене в Каравелово г-жа Арабаджиева се спира на семейство с две деца, на семейство от двама възрастни и на двама самотно живеещи възрастни мъже.

Предложението за оказване на помощ е изпратено до всеки родител. Включва се и персоналът на градината и в уречения ден и час даренията  са закупени и доставени:

2 хладилника с фризер; 3 печки за готвене; 1 мултикукър; 2 дивана;2 гардероба; 2 бюра, 2 двуетажни легла; 1 скрин, 6 матрака; 1 портманто; 6 стола; 10 възглавници и олекотени завивки, 1 лаптоп /той е дарение на родители на деца от първи клас в СУ“Максим Горки“.Голяма част от даренията са  предоставени и от ТД Сърнена гора и приятели. 

Един родител има камион и заедно с още трима -четирима товарят стоката и заминават за пострадалото село Каравелово.

Не мога да опиша силата на изпитаните емоции от насълзените очи и искрените, топли прегръдки! – споделя Антоанета Арабаджиева. – Благословия е тази благодарност!

За подадената ръка, за големите сърца, за всички които успяха да се включат, дълбок поклон от името на пострадалите семейства и СНЦ „Настоятелство при ДГ 10 „Светлина“! БЛАГОдаря!“

Директорът на „Светлина“ д-р Йоанна Димитрова сподели за Dolap.bg, че и в бъдеще ще продължат контактите с подпомогнатите семейства. Те поддържат редовно връзка и ако имат някаква специална нужда, „Светлина“ е насреща.

Росица Ранчева