Първо място за Христо Христов от „Бага Тур“ на Трети международен турнир по стрелба с лък

На 24-25 септември 2022 се проведе Трети международен турнир по стрелба с лък в Исторически парк, с. Неофит Рилски. В състезанието се включиха над 80 стрелци, от няколко различни държави като Полша, Молдова, Румъния, Турция и др. Присъстващи бяха и световния и вицесветовния шампион по стрелба с исторически лък от наскоро провелия се световен шампионат в Унгария.
Под знака на Бага-Тур в състезанието се включиха Христо Христов , Петър Славчев, Ива Жекова и Велин Косев.
За разлика от миналогодишния формат на турнира, където първият ден беше квалификационен, а вторият финали, тази година финалните точки се определяха от сбора на два последователни дни стрелба по различни типове мишени.
Дистанциите бяха между 10м и 90м., а организаторите се бяха погрижили добре за това участниците да не скучаят и бяха подготвили мишена-изненада, която беше черешката на тортата в състезанието и всички разбраха каква е тя едва след като бяха стреляли по всички останали мишени.
Английска мишена, на 165м дистанция беше всъщност изненадата и голямото предизвикателство на турнира.
С радост можем да се похвалим, че нашият инструктор по стрелба с лък в школата – Христо Христов се представи блестящо и бе единственият състезател, който отбеляза 6 от общо 6 позволени стрели в мишената!
Във финалния ден стрелба резултатите за участниците от Бага-Тур са следните:
Петър Славчев – 13-то място,
Velin Kosev – 7-мо място,
Ива Жекова – 7-мо място,
Христо Христов – 1-во място.
Любопитен факт е, че освен всичко друго, Христо Христов бе и единственият българин от всички категории, който достигна до златен медал.
Поздравления, Христо, за почетното място на стълбичката и завоюваното злато!
Браво за труда и упоритостта на всички участници!
Очакваме с нетърпение следващите предизвикателства и още добри резултати!
Информация на „Бага-Тур“