Десетата Августиада вдига наздравици!

На 23 септември 2022 г. министърът на туризма Илин Димитров откри 10-то издание на Фестивала на виното и културното наследство „Августиада“ в Стара Загора.

Събитието се провежда до 25 септември и събира 35 винарни от цялата страна и чужбина. Министър Димитров припомни, че министерството е разработило 12 кулинарни и винени дестинации в 52 общини в България

При откриването на „Августиада“ министър Димитров връчи грамоти на община Стара Загора за цялостен принос за развитието на културно-исторически туризъм и за популяризиране на бранда „Дестинация България“, както и на Сдружението на хотелиерите и ресторантьорите в Стара Загора.

Шатрите са разположени по главната антична улица на римския град „Августа Траяна“. Стотици са почитателите на хубавите вина, на уникалните мезета, на хубавото настроение. Всичко това и още много изненади, организаторите -Търговско-промишлена палата – Стара Загора и компания OINORAMA wine consulting & business solutions, в партньорство с Община Стара Загора предлагат в изобилие .

Церемонията по избиране на Царица на Августиада се проведе в операта. 10 красавици се състезаваха за короната.

19-годишната Ивайла Ушева от Стара Загора бе избрана за Царица на Августиада 2022 г. Тя е възпитаничка на ГПЧЕ „Ромен Ролан“, а вече е и студентка в Нов български университет.

За първа подгласничка журито определи 17-годишната Пламена Колева, която спечели и гласовете на публиката. За втора подгласничка бе избрана 17-годишната Джамила Калаш.

Долап.бг