Отлични условия за живот и отличен успех предоставя на студентите си Тракийски университет

Това посочи и пожела доц. дн. Нели Грозева, зам.-ректор по учебната дейност на Тракийския университет, при откриването на изцяло обновената сграда на общежитие № 3, в кв. „Казански“ в Стара Загора. Това стана в присъствието на Сергей Миланов, изпълнителен директор на „Студентски столове и общежития“ ЕАД София, Светлана Георгиева – управител на дружеството в Стара Загора, фирма „Ирел строй енд проджект“ ЕООД – изпълнител на ремонтните дейности, представлявана от Ирена Косева, Иванка Сотирова, зам.-кмет на община Стара Загора, много студенти и гости.

Студентско общежитие № 3 разполага с 405 легла, хотелска част с 15 легла, банкетна зала, 8 перални и 4 сушилни. Предоставя на студентите самостоятелни стаи, за двама или трима наематели. Всяка е със собствен санитарен възел и чисто ново обзавеждане. Това съобщи председателят на домсъвета, студентът по медицина Мирослав Михайлов. Той е в 6-ти курс, родом е от Русе и желае да специализира „Анестезиология и реанимация“. От началото на пандемията от Ковид 19 работи в спешното отделение на УМБАЛ „Д-р Стоян Киркович“. Мирослав Михайлов се слави със своята изключителна самодисциплина и отговорност към поетите ангажименти, както и със строгостта и взискателността към колегите си по отношение на реда и чистотата в новото, красиво общежитие, с което Тракийският университет се гордее.

След цялостния ремонт, много от присъстващите на откриването и водосвета, отслужен от ставрофорен свещеноиконом Стефан Чалъмов, сравниха сградата с хотел – 4 звезди, който предоставя отлични условия за живот, отдих и самоподготовка.

Мирослав Михайлов се пошегува, че ако общежитието е с 4 звезди, то петата в неговата визитка, са студентите на Тракийския университет.

Стоянка Пастърмова