Откриват изложба „Перспективи“ на студенти от Педагогическия факултет

На 23.09.2022 г. от 18.30 ч. в Градска художествена галерия Стара Загора в рамките на 17-то поредно издание на „Нощ на изкуствата – Стара Загора 2022″ ще се открие изложба „Перспективи“. Тя включва авторски плакати на студенти от специалност „Педагогика на обучението по изобразително изкуство и графичен дизайн“ (ПОИИГД) в Педагогически факултет на Тракийския университет. Изложбата се осъществява с финансовата подкрепа на Община Стара Загора и е част от Културния календар на града.  

Всички 57 плаката, представени в експозицията, имат силни послания, показват емоция и разкриват много идеи. Няма да оставят безразличен нито един зрител: плакатите са навсякъде около нас и дали ги забелязваме или не зависи от тяхното визуално въздействие.
Плакатите в изложбата, като теми и концепции, ни помагат да разберем повече за глобалните цели на човечеството, които вълнуват съвременните поколения графични дизайнери, но част от тях показват и редица свободни творчески експерименти.
Визуалното въздействие е подсилено от използването на нетрадиционен експозиционен дизайн, който ще преобрази една от залите за временни изложби на Галерията. Студентите Меглена Колева (4-ти курс) и Джулиана Гутова (3-ти курс) от специалност ПОИИГД са водещи в реализирането на цялостния графичен и пространствен дизайн на изложбата.
Откриването на изложбата е със свободен вход. Изложбата може да бъде разгледана до 08.10.2022 г. включително.
Към събитието във Фейсбук:
  https://www.facebook.com/events/1071349243546891

Деница Шишкова

гл. експерт протокол и връзки с обществеността
Тракийски Университет – Стара Загора