Най-голямото училище в региона -ГПЧЕ „Ромен Ролан“ започна 57-та си учебна година

Всички „зайци“ получиха по един морков за добре дошли!

В празник на знанието, на усърдието, на приятелството, на уважение към преподавателите, на нескривана любов към училището се превърна тържеството за първия учебен ден в Гимназията за преподаване на чужди езици (ГПЧЕ) “Ромен Ролан“ Стара Загора . Настроението беше максимално приповдигнато и за учениците, и за учителите, и за родителите. Най- тръпни бяха 210-те осмокласници. Щастливи, че мечтата им да учат в желаната гимназия вече е факт, притеснени -дали ще се справят с толкова много предизвикателства…

За празника Поздравителен адрес беше прочетен от името на Живко Тодоров – кмет на Стара Загора от Яница Бакоева от отдел „Образование“при общината . Официални гости бяха Илка Петкова – общински съветник и доц. д-р Емил Славов – заместник ректор на Тракийски университети , общински съветник и възпитаник на гимназията.

Директорът Теодора Николова сърдечно поздрави учениците и учителите. На всички пожела здраве, целогодишно присъствено обучение, сбъдване на всички мечти, пълна реализация на всички таланти и успешна 2022/2023 учебна година.

Имаше и художествена програма, изпълнена от талантите на ГПЧЕ.

Първи в класните стаи влязоха осмокласниците. Ученическият  съвет беше подготвил шеговита изненада за тях. С плакат „ Как да оцелеем в гимназията?“ активистите влязоха последователно в осемте класни стаи, представиха се официално, казаха им да бъдат активни, разказаха им за дейността на Ученическия съвет, увериха ги, че няма страшно, че в гимназията се оцелява . На всеки „заяк“ раздадоха по един морков. Разбира се, всичко това беше „гарнирано“ с много смях и забавление.

Радка Радева

педагогически съветник ГПЧЕ „Ромен Ролан“