Академично ръководство на Тракийски университет  откри учебната година във Филиал – Хасково

На 13 септември 2022 г. Академично ръководство на Тракийски университет  откри учебната година и във Филиал – Хасково. Официални гости на събитието бяха ректорското ръководство на Тракийски университет – Стара Загора, заместник-кметът на Община Хасково Мария Вълчева, изпълнителният директор на МБАЛ Хасково д-р Георги Гелов и изпълнителният директор на  МБАЛ “Д-р Атанас Дафовски“ – Кърджали проф. д-р Тодор Черкезов, дм.

Поздрави към бъдещите медицински сестри и акушерки отправиха ректорът на Тракийския университет доц. д-р Добри Ярков, директорът на Филиал –Хасково доц. д-р Таня Паскалева и ръководителят на катедра „Здравни грижи“  проф. д-р Биянка Торньова, дп.

Ректорът на учебното заведение доц. д-р Добри Ярков, приветства първокурсниците с думите: „Сърцето ми е изпълнено с радост като гледам първокурсниците пред мен, като виждам усмивките по лицата на Вашите близки и приятели. Виждам, че сте сбъднали една мечта: да бъдете студенти в Тракийския университет. Нашият университет е един от лидерите на висшето образование в България, признат за иновативен  от Европейските институции и обявен за първия зелен университет в страната“. Доц. Ярков е категоричен, че студентите, които завършват Филиал Хасково на Тракийския университет имат много добро кариерно развитие и професионална реализация.

Директорът на Филиала доц. д-р Таня Паскалева посрещна първокурсниците във Филиал Хасково с думите:„Добре дошли в гостоприемния град Хасково. Добре дошли в нашето академично семейство, където ще преминат най-прекрасните години от живота ви. От нас Вие ще получите най-ценното за Вашата бъдеща професия-знанието“

За доброто настроение на гостите се погрижиха Общински център за танцово изкуство ,,Галаксико“ при Община Димитровград с хореограф на танцовите изпълнения е Тихомир Митев. Бяха представени изпълнения на класическия балет Гранд па де дьо от балета ,,Лешникотрошачката“ от Габриела Антонова и Мартин Веселинов и ,,Букет от моята душа“ от Антоана Стефанова – носителка на национални стипендии, международни награди и отличия.

Деница Шишкова

гл. експерт протокол и връзки с обществеността